Kachelruit reiniger

Er zijn zoveel manieren om met een vieze keuken om te gaan. Je kunt het schoonmaken, je kunt het bedekken, of je kunt de ziektekiemen hun werk laten doen en verder gaan. De laatste optie is misschien niet de gezondste, maar soms wel de meest effectieve. Als je zoals de meeste mensen bent, vind je het waarschijnlijk niet erg om je keuken een paar keer per dag te verzorgen. Je doet de deur open en er staat alweer een maaltijd voor de deur. Maar wat als die maaltijd helemaal zelf is gemaakt en meer aandacht vraagt dan alleen het openen van de koelkast? Wat als dat koken ellebogenvet en gezond verstand vereist? Dat is waar het schoonmaken van een fornuis om de hoek komt kijken. In het begin lijkt het misschien een onnodige klus, maar geloof ons als we zeggen dat het het uiteindelijk waard zal zijn. Hier leest u hoe u een fornuis veilig en efficiënt schoonmaakt.

Wat is kachel schoonmaken?

Fornuisreiniging is het verwijderen van vuil en vet van alle branders en onderdelen van de kooktoestellen, of ze nu in de keuken of in de garage staan. De term kan ook worden toegepast op het proces om ervoor te zorgen dat alle keuken- en garageapparatuur in topconditie verkeert. Begin met het fornuis uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen. Dit is om te voorkomen dat een elektrische schok of schade veroorzaakt door hoge warmte gegenereerd door het runnen van een heet apparaat zonder een verlengsnoer. Zorg er vervolgens voor dat alle schakelaars van de branders zijn uitgeschakeld en dat er geen voedsel op het fornuis staat. Dit zorgt ervoor dat de kookelementen zo schoon zijn als maar kan. Gebruik een doek om alle ingrediënten weg te duwen van het hete oppervlak. Als de doek schoon is, gooit u hem in de was. Dit voorkomt mogelijke bacteriegroei en houdt uw toestel vrij van etensresten.

Begin met het fornuis uit te zetten en de stekker uit het stopcontact te halen.

Als u net als de meeste mensen bent, is het eerste teken van problemen een lage vlam die uit een van de branders komt. Dit is de meest waarschijnlijke plek waar vuil en vet zich ophopen, dus dit is de eerste plek waar u uw aandacht op moet richten. Als het probleem niet in het fornuis zelf zit, maar in de propaantank en/of de fitting die uit de muur steekt, is er nog hoop. U kunt controleren op gaslekken met een Gaslekdetector. Als uw tank op gas werkt, is het meest waarschijnlijke lek de fitting die uit de muur steekt. Zoek de fitting en probeer deze los te maken met een draadAllen-sleutel of ander soortgelijk gereedschap. Als dat niet werkt, kunt u een grondboor huren en proberen de fitting daarmee los te wrikken. Als dat niet werkt, kunt u altijd een garage of aannemer bellen om de oude tank te verwijderen en een nieuwe te installeren.

Zorg ervoor dat de brander uit is en dat er geen eten op het fornuis staat.

Een vuile brander genereert meer warmte dan u nodig heeft om uw eten te koken, wat betekent dat uw eten aangebrand zal smaken. Zorg ervoor dat de brander uit is, dat er geen eten in de keuken ligt en dat er geen vuur in de oven, het fornuis of andere kooktoestellen is. Als uw keuken rommelig is, genereert u meer hitte door het door elkaar gooien van servies en bestek dan door elke brander afzonderlijk. Daarom kunt u borden en bestek het beste in aparte bakjes doen en ze naar de vaatwasser brengen. Zodra ze schoon zijn, zet u ze terug op het fornuis.

Gebruik een doek om alle ingrediënten weg te duwen van het hete oppervlak.

Doeken hebben een verschillendFranc oppervlakte en kunnen luchtzakken doen ontstaan die verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van warmte van het ene deel van het apparaat naar het andere. Daarom moet u een doek gebruiken bij het schoonmaken van een fornuis. Leg de doek op een bord en leg het op de brander. Wanneer u de brander aanzet, zal de doek de ingrediënten van het hete oppervlak wegduwen en tegelijkertijd de brander reinigen. Als uw blender is aangesloten op het stopcontact, genereert hij veel warmte. Gebruik een geïsoleerde kom om de warmteoverdracht te verminderen. Als uw koelkast vol levensmiddelen staat, fungeert de kom als ontluchter en helpt hij onzuiverheden uit de lucht te verwijderen.

Zet zoveel mogelijk branders aan, begin met een lage temperatuur om te voorkomen dat uw braadpannen en pannen verschroeien.

Als u een brander aanzet, wordt hij snel heet. De oppervlaktetemperatuur kan oplopen tot 350 à 450 graden Fahrenheit. Om te voorkomen dat uw braadpannen en andere pannen te heet worden, kunt u een lage temperatuur gebruiken om de brander te starten. U kunt bijvoorbeeld een grote koekenpan gebruiken om eieren te koken of omeletten te maken. Zodra de pan heet is, zet u hem op een lagere temperatuur om de dooier verder te koken. Houd uw snelkookpannen en slowcookers op een laag vuur.

Zeep en afwasmiddelen zitten vol chemicaliën die uw apparatuur kunnen beschadigen. Gebruik daarom alleen de zeep- en wateroplossing die bij uw vaatwasmiddelverpakking zit. Water is gratis, zeep niet.

Vochtbestendige pennen of dekens kunnen uw fornuis langer schoon houden.

Vochtwerende pennen of dekens zijn ideaal voor plaatsen waar hoge temperaturen heersen, zoals de garage, keuken of kelder. Dit soort hoezen voorkomt dat er vocht tussen de hoezen komt en schade aan uw apparaten kan veroorzaken. Als er toch vocht in uw apparaten komt, kan dit corrosie veroorzaken. Daarom kunt u uw fornuizen het beste eenmaal per week schoonmaken, of zo vaak als uw keuken wordt gebruikt.

Wanneer u het fornuis niet meer gebruikt, zet u het uit en trekt u de stekker uit het stopcontact. Zo voorkomt u dat er brand ontstaat. Als er toch brand ontstaat, is de kans kleiner dat u uw keuken in brand steekt, omdat u met een gietijzeren braadpan kookt.

Zorg ervoor dat de brander uit is en dat er geen voedsel op het fornuis staat.

Een vuile brander genereert meer warmte dan u nodig heeft om uw eten te koken, wat betekent dat uw eten aangebrand zal smaken. Zorg ervoor dat de brander uit is, dat er geen eten in de keuken ligt en dat er geen vuur in de oven, het fornuis of andere kooktoestellen is. Als uw keuken rommelig is, genereert u meer hitte door het door elkaar gooien van servies en bestek dan door elke brander afzonderlijk. Daarom kunt u borden en bestek het beste in aparte bakjes doen en ze naar de vaatwasser brengen. Zodra ze schoon zijn, zet u ze terug op het fornuis.